У Берліні назвали теми сочинських переговорів Меркель із Путіним

У Берліні назвали теми сочинських переговорів Меркель із Путіним

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель під час робочого візиту в Сочі 18 травня планує обговорити з президентом РФ Володимиром Путіним ситуацію на сході України і в Сирії.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Є цілий набір тем, які є терміновими між канцлером і російським президентом... які ми маємо постаратися просунути разом, у тому числі тема України, конфлікту, дестабілізації на сході, як ми можемо форсувати Мінський процес; ситуація в Сирії", - перелічив Зайберт.

Прес-секретар Меркель зазначив, що вона завжди піклувалася про те, щоб контакти з російським президентом були регулярними, завжди був діалог із дуже складних тем, щодо яких  сторони мають різне уявлення. До таких, нагадав Зайберт, відноситься й українська тематика. "Це вкрай важливо з точки зору інтересів людей на Донбасі", - підкреслив він.

Читайте також: Меркель говорила з Путіним про миротворців на Донбасі та Іран

Зайберт також нагадав про критичне ставлення до ролі Росії в Сирії, але це, за його словами, не змінює розуміння необхідності участі Росії для політичного вирішення цього конфлікту.

"Ми пропонує конструктивну співпрацю", - резюмував Зайберт.

Перший візит Меркель до Путіна після того, як обоє були переобрані на наступний термін, буде інтенсивним, прогнозує він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-