Nord Stream 2: Штати погрожують Європі торговою війною - ЗМІ

Nord Stream 2: Штати погрожують Європі торговою війною - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп закликав Німеччину зупинити проект будівництва газопроводу Nord Stream 2.

Про це з посиланням на німецьких, американських та європейських урядовців повідомляється на сайті телеканалу n-tv.de.

"США не хочуть проекту трубопроводу Nord Stream 2, але вони не можуть його зупинити. Проте вони погрожують Європі торговою війною, якщо Німеччина продовжуватиме триматися за цей проект", - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, Трамп в ході зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель минулого місяця нібито заявив, що Німеччина повинна припинити підтримувати трубопровід Nord Stream 2, і тоді США готові розпочати обговорення з Європейським Союзом за новою торговою угодою. Таким чином, можна було б уникнути трансатлантичної торгової війни, яка може розгорнутися вже з 1 червня, з якого Вашингтон планує ввести мита на імпорт сталі та алюмінію.

Раніше США оголосили про санкції проти європейських компаній, які будуть зайняті в проекті, що зустріло критику з боку німецького бізнесу. Керівництво ФРН довгий час стверджувало, що проект газопроводу є чисто економічним, проте останнім часом мало визнати наявність в ньому політичної складової. Зараз позиція Берліна полягає в тому, що Україні має бути гарантовано транзит російського газу до Європи по її території і в разі прокладення трубопроводу. При цьому Москві і Києву пропонується самим прийти до взаємоприйнятної угоди.

Читайте також: Вагнер про Nord Stream 2: Єврокомісія намагається зберегти інтереси України

У кінці минулого – на початку цього тижня проблему газопроводу обговорював в Києві і Москві міністр економіки і енергетики ФРН Петер Альтмайєр. Не виключено, що в п'ятницю, 18 травня, цього питання торкнеться і сама Меркель на зустрічі в Сочі з російським президентом Володимиром Путіним.

Між тим, компанія "Nord Stream 2 AG" повідомила у вівторок про початок підготовчих робіт на морській ділянці газопроводу для подальшої трубоукладки в затоці Грайфсвальд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-