Посол Ізраїлю залишив Туреччину на невизначений термін

Посол Ізраїлю залишив Туреччину на невизначений термін

Укрінформ
Посол Ізраїлю в Туреччині Ейтан Наех покинув країну на невизначений термін із підвищеною увагою телебачення та спецслужби аеропорту.

Про це повідомляє AFP.

«Ізраїльський посол Ейтан Наех вирушив до Тель-Авіва через аеропорт Стамбула під особливою увагою турецьких ЗМІ, які, як виявилося, були спеціально запрошені аби зафіксувати про його відбуття», - повідомило агентство.

Читайте також: Туреччина рекомендувала консулу Ізраїлю залишити країну - ЗМІ

Як відомо, Туреччина вже відкликала свого посла з Тель-Авіва для консультацій, а Ізраїль наказав турецькому консулу в Єрусалимі виїхати також на невизначений термін.

Те, як відбулася відправка ізраїльського посла, викликало обурення ізраїльського уряду, оскільки дипломат був підданий додатковій перевірці служби безпеки, а потім сидів один біля воріт, чекаючи на посадку. Крім того, всю цю процедуру було знято та оприлюднено турецькими ЗМІ.

Читайте також: Ердоган назвав Нетаньягу прем'єром “держави апартеїду”

МЗС Ізраїлю вже відреагувало на такі дії з боку турецької сторони по відношенню до дипломата, викликавши до себе повіреного у справах Туреччини в Ізраїлі.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що бездіяльність ООН стосовно кровопролиття на кордоні Сектора Гази засвідчила кінець цієї міжнародної організації.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-