Столтенберг і Макрон перед самітом НАТО говорили про Україну

Столтенберг і Макрон перед самітом НАТО говорили про Україну

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон та Генсек НАТО Єнс Столтенберг перед самітом НАТО обговорили безпекову ситуацію в Європі, зокрема в Україні, ситуацію на Близькому Сході.

Про це повідомляє Єлисейський палац.

«Президент Республіки і пан Столтенберг обговорили останні події щодо боротьби з тероризмом, а також безпекову ситуацію в Європі, особливо звернувши увагу на ситуацію на Близькому Сході та в Україні», - йдеться у заяві без вказання деталей розмови.

На зустрічі також було підведено підсумки підготовчої роботи до наступного саміту НАТО, який відбудеться 11 і 12 липня в Брюсселі. 

«Президент Республіки відзначив особливу роль, яку відіграватиме Франція (в НАТО – ред.), нагадав про зусилля, зроблені за останній рік для зміцнення оборонних ресурсів, які до 2025 року будуть збільшені до 2% національного ВВП, для зміцнення трансатлантичних відносин та зміцнення військової довіри до європейців», - йдеться в документі.

Читайте також: Столтенберг їде до Трампа говорити про саміт НАТО

Президент Республіки також представив Генсеку НАТО французьке бачення майбутнього НАТО: модернізувати та об'єднати організацію, максимально використати ресурси для забезпечення стабільності та безпеки євроатлантичного регіону, як надійного і ефективного інструменту колективної оборони. 

Як відомо, після Франції Генсек НАТО вирушив до США, де сьогодні розпочинається його триденний візит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-