Навальний відсудив у РФ дві тисячі євро

Навальний відсудив у РФ дві тисячі євро

Укрінформ
Європейський суд з прав людини постановив, що влада Росії порушила права опозиціонера і засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, зокрема коли йому було відмовлено у видачі закордонного паспорта.

Про це повідомляє ЄСПЛ.

«Суд постановляє, що держава-відповідач має заплатити заявникові протягом трьох місяців 2000 євро (дві тисячі євро)», - йдеться у документі.

У документі також вказується, що Федеральна міграційна служба РФ відмовила Навальному у видачі закордонного паспорта у червні 2015 року, чим порушила статтю 2 протоколу №4 Європейської конвенції про захист прав людини, в якій йдеться про те, що кожен є вільним залишати будь-яку країну, включаючи свою власну.

При цьому в зазначено, що заявник вимагав 50 тисяч євро або будь-яку іншу суму на розсуд Суду щодо моральної шкоди. Він також вимагав 5081,71 євро для покриття витрат під час звернення до національних судів та ЄСПЛ.

Читайте також: Навального відпустили з поліції після затримання на протестній акції

Як відомо, ЄСПЛ виніс рішення на користь політичного діяча Олексія Навального і підприємця Петра Офіцерова, які подали скаргу на рішення російського суду у справі "Кіровлісу". Суд тоді постановив, що Росія повинна виплатити кожному із заявників по 8 тисяч євро як компенсацію за моральну шкоду, а також покрити судові витрати 48 053 євро Навальному і 22 893 євро Офіцерову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-