Поляки змінюють напрямки трудової міграції

Поляки змінюють напрямки трудової міграції

Дослідження
Укрінформ
Поляки, які планують виїхати за кордон на заробітки, змінюють свої пріоритети. Замість популярного донедавна напрямку — Великої Британії, вони обирають інші країни Європи, зокрема Німеччину та Нідерланди. 

Про це йдеться в дослідженні трудової міграції поляків, підготовленого агенцією праці Work Service, інформує tvn24.

Згідно з дослідженням, ще торік Велика Британія була найпопулярнішим напрямком трудової міграції поляків. Тоді 19% поляків, які планували виїхати з Польщі на заробітки, декларували, що поїдуть саме на Британські острови. Цьогорічне опитування показало, що пріоритети змінилися. Сьогодні лише 5,7% поляків хочуть поїхати на заробітки до Великої Британії. Причиною є Brexit, а також падіння курсу британського фунта. Як зазначають польські експерти, це не дуже добрий сигнал для британської економіки, яка через певний час може відчувати нестачу робочої сили. 

Зараз найпопулярнішим напрямком для трудової міграції поляків стала Німеччина, куди декларують готовність поїхати 31,5% поляків, котрі планують трудову міграцію за кордон. Це викликано як географічною близькістю, так і сприятливою ситуацією на німецькому ринку праці. За даними Євростату, безробіття в Німеччини становить лише 3,4%, і на цьому ринку праці є 1,6 млн вакансій. Мінімальна зарплата в Німеччині є майже утричі вища, ніж у Польщі.

Крім Німеччини, другим найпопулярнішим напрямком трудової міграції поляків стали Нідерланди (15%), туди поляки хочуть їхати на сезонні роботи. 

Як констатує Work Service, зараз поляки віддають перевагу заробіткам у євро, а не фунтах. 

Читайте також: Польські історики хочуть провести розкопки у Грушовичах

В останні роки найбільше трудових мігрантів з Польщі виїхало саме до Великої Британії, де за приблизними оцінками, перебуває зараз не менше мільйона поляків. Водночас, у Польщі зараз перебуває приблизно мільйон трудових мігрантів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-