В США кажуть, що Сурков імітував переговорний процес щодо України

В США кажуть, що Сурков імітував переговорний процес щодо України

Укрінформ
Невідомо, які наслідки слід очікувати після виходу Владислава Суркова з процесу переговорів щодо України з боку РФ, оскільки він не був уповноважений йти на будь-які поступки і лише створював вигляд переговорного процесу.

Такий коментар оприлюднив у понеділок старший директор Penn Biden Center, колишній помічник глави Пентагону Майкл Карпентер, передає Укрінформ.

"Неможна сказати, щоб Сурков був уповноважений йти на якісь поступки у своїх переговорах з (Куртом - ред.) Волкером, тож не певний, що це все дійсно означає для України. Сурков ніколи не мав можливості вказувати ФСБ чи ГРУ, як діяти на місцях на Донбасі, тому він здебільшого просто робив вигляд переговорів", - зауважив експерт.

Читайте також: Сурков може втратити посаду через невдачі на українському напрямку - росЗМІ

Він додав посилання на повідомлення кореспондента National Public Radio в Москві Лучіана Кіма, який звернув увагу на висловлювання заступника глави МЗС Росії Григорія Карасіна про те, що "Росія і США взяли паузу в контактах щодо України".

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник США у переговорах з питань України Курт Волкер в понеділок розпочав свій візит в Україну. У його програмі – зустрічі з керівництвом держави, а також відвідування зони бойових операцій на Донбасі.

Читайте також: У Кремлі пояснили, чому Росія і далі воюватиме

Водночас, за повідомленнями російських ЗМІ, Владислав Сурков може залишити посаду помічника президента РФ, відповідального за український напрям, за підсумками перестановок в уряді Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-