Прем'єр Вірменії Пашинян завершив формування нового уряду

Прем'єр Вірменії Пашинян завершив формування нового уряду

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Ніколо Пашинян завершив формування нового кабінету міністрів.

Про це повідомляє "Кавказкий узел".

Президент Армен Саргсян підписав укази про призначення 13 міністрів і одного віце-прем'єра, кандидатури яких запропонував прем'єр-міністр, повідомив у суботу офіційний сайт президента Вірменії.

Посада віце-прем'єра дісталася голові правління "Ардшинбанка" Мгеру Григоряну. Главою МЗС призначений постійний представник Вірменії в ООН Зограб Мнацаканян. Міністром юстиції і міністром праці та соціальних питань стали депутати опозиційної фракції "Елк" Артак Зейналян і Мане Тандилян. Два міністерства – економічного розвитку і інвестицій та сільського господарства – очолили представники АРФ "Дашнакцутюн" екс-міністр природоохоронного відомства Арцвик Мінасян і екс-губернатор Ширакської області Артур Хачатрян.

Міністром фінансів призначений заступник міністра цього відомства Атом Джанджугазян. Міністерство спорту і у справах молоді очолив Левон Ваградян, який займав раніше посаду начальника управління масового спорту та фізичного виховання. Міністром культури призначена Ліліт Макунц, охорони здоров'я – Арсен Торосян, главою міністерства енергетичних інфраструктур та природних ресурсів – Артур Григорян.

Ерік Григорян призначений главою міністерства охорони природи, Ашот Акопян – міністерства транспорту, зв'язку та інформаційних технологій, а екс-міністр спорту і у справах молоді Грачья Ростомян очолить МНС.

Читайте також: Пашинян відправив у відставку глав поліції і служби безпеки Вірменії

Як відомо, акції протесту проти прем'єрства колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна призвели 23 квітня до його відставки, після чого опозиція домоглася обрання 8 травня прем'єром керівника блоку "Елк", лідера протесту Нікола Пашиняна. Після цього Республіканська партія Вірменії оголосила себе опозицією і заявила, що її представники не будуть працювати в уряді Пашиняна. Новий прем'єр заявив, що уряд Вірменії увійдуть представники блоку "Царукян", і запросив до співпраці АРФ "Дашнакцутюн". 11 травня були призначені шість членів нового уряду, п'ятеро з яких - соратники Пашиняна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-