У Литві закликали заборонити георгіївську стрічку

У Литві закликали заборонити георгіївську стрічку

Укрінформ
Депутати литовської опозиційної консервативної партії хочуть заборонити у країні чорно-помаранчеву георгіївську стрічку. 

Про це повідомляє Польське радіо.

«У зв’язку з геополітичною ситуацією, загрозами для національної безпеки, захищаючи засади свободи, суверенітету, демократичної системи, а також для запобігання можливим провокаціям та спробам підбурювання до нетерпимості на національному ґрунті, чим зацікавлена сучасна Росія, пропонуємо ввести зміни до Закону про громадські зібрання та Кодекс адміністративних правопорушень, зараховуючи георгіївську стрічку до заборонених нацистських і комуністичних символів», – говориться у заяві депутатів парії Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи.

Консерватори нагадали, що георгіївську стрічку у Литві почали масово використовувати у 2005 році як символ перемоги СРСР над нацистською Німеччиною.

Читайте також: За використання забороненої символіки в поліцію потрапили 28 осіб

Автори змін водночас зазначили, що після анексії Криму та дій Росії на сході України, значення двоколірної стрічки було дискредитоване. Депутат Лауринас Кащіунас зазначив, що «російські солдати, які воюють на території України і проросійські сепаратисти ці стрічки використовують як розпізнавальний знак».

Нагадаємо, георгіївська стрічка, як символ російської окупації та агресії проти України, з 2017 року заборонена в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-