Міжнародна спільнота продовжуватиме контролювати Іран – Трюдо

Міжнародна спільнота продовжуватиме контролювати Іран – Трюдо

Укрінформ
Незважаючи на вихід США зі Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA), міжнародна спільнота не залишить Іран без контролю.

Про це в Оттаві заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми шкодуємо, що США вирішили вийти з угоди, але міжнародна спільнота й надалі діятиме так, аби Іран дотримувався цієї угоди,  та демонструватиме, що мир та стабільність у регіоні можливі за умови позитивного залучення», - сказав Трюдо.

Він визнав, що JCPOA не був ідеальним, однак «став суттєвим кроком на шляху позбавлення Ірану можливості розробки ядерної зброї». «Ми переконані, що рішуча підтримка JCPOA разом із нашими союзниками по НАТО та іншими є дуже важливою»,  - наголосив глава уряду Канади.

На його переконання, розмова із цього приводу обов’язково виникне під час саміту Великої сімки в червні. «Ми поважаємо право окремих держав ухвалювати власні рішення щодо зовнішньої політики. Однак, свої рішення Канада робить в Оттаві, не у Вашингтоні чи будь-де», - підсумував Трюдо.

Читайте також: Саудівська Аравія готова створити ядерну зброю на противагу Ірану

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Дональд Трамп оголосив про вихід США із міжнародної угоди – Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-