Саудівська Аравія готова створити ядерну зброю на противагу Ірану

Саудівська Аравія готова створити ядерну зброю на противагу Ірану

Укрінформ
Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що його країна готова до розробки ядерної зброї, якщо Іран відновить свою ядерну програму.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу CNN.

"Ми зробимо все, що потрібно для захисту нашого народу. Ми чітко дали зрозуміти, що якщо Іран відновить свій ядерний потенціал, ми докладемо зусиль, щоб зробити так само", - сказав він.

Глава МЗС Саудівської Аравії привітав рішення президента США Дональда Трампа щодо виходу Сполучених Штатів із ядерної угоди з Іраном. 

Також він назвав "неякісною" попередню ядерну угоду з Іраном. За словами аль-Джубейра, в угоді були вагомі недоліки, зокрема вона не стосувалася програми іранських балістичних ракет та підтримки тероризму Іраном.

Читайте також: В Ізраїлі заявили, що Іран атакував їхні позиції на Голанських висотах

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 8 травня, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Сполучених Штатів з іранської ядерної програми (JCPOA), а також підписав президентський меморандум про відновлення санкцій проти Ірану, які були призупинені цією угодою. Пізніше в американському Мінфіні пояснили, що попередні обмеження, пов'язані з іранською ядерною програмою, знову набудуть чинності поетапно, через 90-180 днів. З цією метою Агентство контролю за іноземними активами (OFAC) підготує і видасть нові розпорядчі документи.

Іранську ядерну угоду було підписано в 2015 році п'ятьма постійними членами Ради безпеки ООН, Німеччиною, а також Євросоюзом. У ній йшлося про зняття санкцій з Тегерана в обмін на допуск спостерігачів МАГАТЕ до ядерних об'єктів в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-