Керовані урядом Росії хакери втручалися у вибори США - Розвідкомітет Сенату

Керовані урядом Росії хакери втручалися у вибори США - Розвідкомітет Сенату

Укрінформ
Комітет з питань розвідки Сенату США оприлюднив несекретну частину своєї доповіді щодо розслідування кібератак російських хакерів, пов'язаних з урядом РФ, на американську виборчу систему перед останніми виборами президента.

Документ розміщений на офіційній сторінці голови Комітету сенатора Ричарда Берра, повідомляє Укрінформ.

"Хакери, пов'язані з російським урядом, провели безпрецедентну, узгоджену кібер-кампанію проти державної виборчої інфраструктури (США – ред.). Росіяни встановили слабкі місця в базах даних, спробували втрутитися, та в невеликій кількості випадків успішно проникли в бази даних реєстрацію виборців", - зазначається у звіті.

Ця діяльність "була частиною більш масштабної кампанії", спрямованої на підрив довіри виборців до процесу голосування, підкреслили сенатори. Водночас, як зазначається в документі, Комітет не виявив жодних доказів маніпуляцій з підрахунком голосів або вилучення чи зміни даних про реєстрацію виборців.

Читайте також: Путін хоче дестабілізувати Європу через втручання в українські вибори - Геращенко

За даними розслідування, загалом від кібернападів постраждав 21 американський штат. При цьому, у 18-ти штатах є прямі підтвердження втручання хакерів, пов'язаних з урядом РФ, у той час як інші три зареєстрували підозрілу зловмисну активність, де не можна однозначно підтвердити, що атака походила з Росії.

Документ також містить рекомендації для Міністерства внутрішньої безпеки щодо посилення захисту виборчих та інших критично важливих систем американської інфраструктури від кібер-нападів. При цьому звертається увага на необхідність у кожному штаті забезпечувати додаткові заходи кібербезпеки, у тому числі наймати додаткових фахівців з цією метою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-