Румунські медики відмовилися від загального страйку

Румунські медики відмовилися від загального страйку

Укрінформ
Представники профспілок медпрацівників Румунії заявили, що відмовляються від проведення запланованого на 11 травня загальнонаціонального страйку лікарів.

Про це стало відомо після переговорів керівників профспілок з представниками уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«В уряді Румунії пройшла зустріч представників протестуючих медиків і профспілок з прем'єр-міністром Віорікою Денчиле, міністром охорони здоров'я Соріною Пінтя та працівниками міністерства фінансів. За підсумками проведених переговорів було підписано Угоду про перегляд ухваленого раніше нового Закону про оплату праці у сфері охорони здоров'я, а також про надання окремим категоріям медичних працівників компенсацій. Йдеться, в основному, про медсестер та інших працівників, яким не було збільшено заробітну плату. Компенсації виплачуватимуться з травня цього року до затвердження в парламенті відповідних поправок у закон», - йдеться в комюніке профспілки «Санітас».

Читайте також: У Румунії занепокоєні високим рівнем корупції у системі охорони здоров'я

Наголошується також, що, у зв'язку з підписанням Угоди, було прийнято рішення відмовитися від проведення запланованого на 11 травня загальнонаціонального страйку медиків.

Як стало відомо, переговори між профспілками і представниками уряду тривали близько 11 годин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-