У Румунії занепокоєні високим рівнем корупції у системі охорони здоров'я

У Румунії занепокоєні високим рівнем корупції у системі охорони здоров'я

Укрінформ
Головний прокурор румунського Національного управління по боротьбі з корупцією Лаура Кодруц Ковесі вважає, що необхідно запровадити більш жорсткі механізми контролю, які могли б сприяти викоріненню корупції з системи охорони здоров'я. 

Про це вона заявила на прес-конференції, яка відбулася в Бухаресті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Якщо нам не вдасться запровадити нові, більш ефективні механізми і процедури для протидії корупції у системі охорони здоров'я, громадяни як і раніше сплачуватимуть з власної кишені корупційні угоди в цій сфері", - відзначила Ковесі. 

На її думку, корупцію неможливо викорінити лише кримінальним переслідуванням осіб, замішаних у корупційних схемах, для цього потрібні системні зміни. 

Як доказ високого рівня корупції у Румунії і зокрема в охороні здоров'я Ковесі навела обнародувані в 2017 році дані «Eurobarometer 4706 - Corruption», відповідно до яких близько 68% громадян (майже втричі більше, ніж в інших державах ЄС) заявили, що майже щодня стикаються з цим небезпечним для суспільства феноменом.

Читайте також: Президент Румунії наполягає на відставці прем'єра

 Генеральний прокурор Румунії Аугустін Лазер, який був присутнім на прес-конференції, у свою чергу, заявив, що в окремих кримінальних справах, пов'язаних з корупцією в системі охорони здоров'я, хабарі обчислюються мільйонами євро. 

Згідно з соціологічними дослідженнями, кожна третя сім'я в Румунії "вирішує свої проблеми лише шляхом надання хабарів".  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-