ЄС розчарований виходом США із іранської ядерної угоди – Могеріні

ЄС розчарований виходом США із іранської ядерної угоди – Могеріні

Укрінформ
Євросоюз розчарований рішенням Президента США Дональда Трампа про вихід із Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA) та сподівається, що Вашингтон перегляне свою позицію. 

Про це заявила високий представник ЄС у закордонних справах та політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Європейський Союз розчарований сьогоднішньою заявою Президента Сполучених Штатів щодо ядерної угоди з Іраном. Якщо США переглянуть свою позицію, ми це вітатимемо», - наголосила високий представник ЄС.

Як відзначається, міжнародні багатосторонні домовленості щодо іранської ядерної програми є ключовими для безпеки регіону, Європи та усього світу.

«Доки Іран продовжуватиме дотримуватися відповідних зобов’язань, як він це робить, ЄС залишатиметься відданим повній і ефективній імплементації ядерних домовленостей», - заявила Могеріні.

Читайте також: Трамп офіційно оголосив про вихід США з Іранської ядерної угоди

Вона також висловила особливе занепокоєння рішенням Президента США Трампа увести нові санкції проти Ірану.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Дональд Трамп оголосив про вихід США із міжнародної угоди – Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-