Заборона Telegram: Роскомнагляд “реабілітував” понад 3,7 мільйона IP-адрес

Заборона Telegram: Роскомнагляд “реабілітував” понад 3,7 мільйона IP-адрес

Укрінформ
У Росії федеральна служба Роскомнагляд оголосила про зняття блокування з шести підмереж Google, до яких входять 3,7 млн IP-адрес. Раніше вони були заблоковані при спробі обмежити доступ до месенджера Telegram.

Про це заявили у відомстві.

"В рамках комплексу заходів щодо виконання рішення суду щодо Telegram Роскомнагляд зняв з блокування шість підмереж Google (понад 3,7 млн IP-адрес)", - повідомив Роскомнагляд.

При цьому відомство заявило, що "IP-адреси Telegram, які знаходяться у складі даних підмереж, повністю встановлені і блокуються".

Як повідомлялося, Telegram блокують у Росії з 16 квітня за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Оскільки месенджер став використовувати для обходу блокування сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими опинилися майже 20 млн адрес. Через це у роботі сотень сайтів і ресурсів, не пов'язаних із Telegram, почалися збої. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Читайте також: Telegram просить суд визнати незаконним наказ ФСБ

Сьогодні юристи Telegram оскаржили у Верховному суді Росії відмову задовольнити позов месенджера про визнання незаконним наказу ФСБ, який встановлює процедуру надання відомству ключів для розшифровки повідомлень користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-