Австралійці почали краще розуміти природу кремлівської політики - експерт

Австралійці почали краще розуміти природу кремлівської політики - експерт

Укрінформ
Австралія все ще має велику кількість апологетів президента РФ Володимира Путіна, однак поінформованість про загрозу з боку Росії на Зеленому континенті зростає. 

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Укрінформу сказав професор Центру європейських студій Австралійського національного університету Джон Бесемерес.

“Унаслідок продовження московської агресії проти України та російського військового втручання в Сирію і підтримки жорстокого режиму Асада, австралійці почали краще розуміти природу кремлівської політики. Збиття малайзійського літака рейсу MH17, в якому загинуло 39 австралійців, призвело до загострення як австралійського сприйняття, так і австралійської політики щодо РФ”, - вважає експерт.

За його словами, в Австралії все ще є апологети Путіна, в тому числі багато з них приїжджають на континент з-за кордону, які мають доступ до медіа і поширюють пропаганду Москви. Однак наразі в Австралії спостерігається адекватна відповідь уряду та більшості громадськості на поведінку Росії.

Читайте також: В Австралії виділять 140 млн на розвиток кіноіндустрії

“Ставлення уряду (Австралії) до Москви зараз виглядає чітким і непохитним. Справа Скрипаля сприяла появі ясності на цьому фронті. З цих питань наша національна політика, по суті, є одностайною як для влади, так і для опозиції”, - вважає Бесемерес.

Експерт також вважає, що в цілому зростає поінформованість Заходу про загрозу, яку Росія створює для міжнародно-правової системи, у тому числі через “стратегічне партнерство” з Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-