Вбивство на субмарині: Мадсен не оскаржуватиме вирок

Вбивство на субмарині: Мадсен не оскаржуватиме вирок

Укрінформ
Данський винахідник Петер Мадсен, якого засудили на довічне ув'язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валль, не подаватиме апеляції на обвинувальний вирок.

Про це повідомляє Associated Press.

"Данський винахідник Петер Мадсен, якого засудили за вбивство й розчленування шведської журналістки Кім Валль, не подаватиме апеляцію на обвинувальний вирок", - йдеться у повідомленні.

За словами прокурорів, захист Мадсена оскаржив тільки пожиттєве тюремне ув'язнення, до якого його засудив 25 квітня райсуд Копенгагена.

Прокурори наполягають, що такий вирок є справедливим.

Дата судового засідання щодо розгляду апеляції ще не призначена.

Як повідомлялося, 30-річну журналістку Кім Валль востаннє бачили 10 серпня 2017 року, коли вона сідала на побудований Петером Мадсеном підводний човен.

Читайте також: У США арештували серійного вбивцю, який виявився колишнім копом

Винахідник заявив, що висадив Валль, після чого на субмарині сталася аварія і вона затонула, а самому Мадсену вдалося врятуватися. Згодом інженер змінив свідчення, заявивши, що журналістка загинула внаслідок аварії на підводному човні і він поховав її тіло в морі. Утім, характер пошкоджень підводного човна дозволяв зробити висновок, що затопили його навмисне.

Було організовано пошуки і незабаром знайдено обезголовлений жіночий торс, який винесло на берег. Аналіз ДНК встановив, що останки належать зниклій журналістці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-