Отруєння Скрипалів: ОЗХЗ скоригувала дані про дозу

Отруєння Скрипалів: ОЗХЗ скоригувала дані про дозу "Новічка"

Заява
Укрінформ
Організація із заборони хімзброї наголошує, що доза "Новічка", якою отруїли подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію у британському Солсбері, вимірюється міліграмами, а не грамами, як заявив раніше глава ОЗХЗ Ахмет Узюмджю.

Про це йдеться у заяві організації.

"ОЗХЗ не зможе оцінити чи визначити кількість нервово-паралітичної речовини, яку використали в Солсбері 4 березня 2018 року. Кількість, вірогідно, має бути виражена у міліграмах", - наголошується у повідомленні.

У заяві зазначається, що аналіз зразків, зібраних командою експертів ОЗХЗ, свідчить: знайдена хімічна речовина має високу чистоту і стійкість до погодних умов.

Раніше глава Організації із заборони хімічної зброї Ахмет Узюмджю заявив в інтерв'ю New York Times, що дял отруєння екс-полковника Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ Сергія Скрипаля і його дочки Юлії було використано 50 до 100 грамів нервово-паралітичної речовини типу "Новічок".

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня у британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його донька. Через деякий час було госпіталізовано кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новічок" російського виробництва.

Читайте також: ОЗХЗ назвала дозу "Новічка", якою отруїли Скрипалів

У відповідь на замах на Скрипаля британський уряд ініціював вислання російських дипломатів з країн НАТО, ЄС та їхніх партнерів. Солідарність з Великою Британією висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.

Росія свою причетність до отруєння Скрипалів заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-