Найбільше журналістів зареєстровані в Естонії та Швеції – Євростат

Найбільше журналістів зареєстровані в Естонії та Швеції – Євростат

Укрінформ
За останні п'ять років у Європейському Союзі на 10% зросла кількість журналістів.

Про це повідомляє Євростат.

"Порівняно з ситуацією, яка склалася п'ять років тому, кількість журналістів у країнах Європейського Союзу зросла на 38 тисяч, або на 10%", - йдеться у повідомленні.

За даними Євростату, у 2017 році близько мільйона людей працювали авторами, журналістами (майже половина - 400 тисяч осіб або ж 0,2% від загальної зайнятості) або перекладачами у Європейському Союзі.

Загалом 1,2 мільйона людей (або 0,5% від загальної зайнятості) працювали у сфері, пов'язаною з видавництвом (публікація газет і журналів), тоді як близько півмільйона були залучені до сфери з надання інших інформаційних послуг (обробка даних, хостинг веб-сайтів або робота в інформаційних агентствах).

Читайте також: За чотири місяці зареєстрували 76 справ про перешкоджання журналістам

Зазначається, що дані про кількість журналістів у 2017 році були доступними для 18 держав-членів ЄС, а саме Бельгії, Чехії, Німеччини, Естонії, Франції, Хорватії, Італії, Кіпру, Люксембургу, Угорщини, Нідерландів, Австрії, Польщі, Словенії, Словаччини, Фінляндії, Швеції та Великої Британії.

З цих країн найбільша частка журналістів була зареєстрована в Естонії та Швеції (0,5% від загальної зайнятості), які випередили Нідерланди, Фінляндію та Німеччину (усі вище 0,3%).

Словаччина й Польща знаходилися на протилежному кінці шкали (обидві по 0,1%).

Нижче 0,2% зареєстрованих журналістів від загальної зайнятості мають Італія, Чехія, Бельгія, Франція, Угорщина та Люксембург.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-