На День прапора у Польщі побили два рекорди

На День прапора у Польщі побили два рекорди

Укрінформ
У Польщі в День національного прапора, 2 травня, побито два рекорди: на розгортання найдовшого прапора на вулицях міста, а також на вивішування найбільшого за розмірами стягу на об'єкті інфраструктури. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Найдовший прапор завдовжки 2057 метрів і завширшки три метри розгорнуто на вулицях Кракова. Таким чином, було побито торішній рекорд, встановлений у Варшаві (1556 м).

Участь у встановленні національного рекорду взяли місцеві скаути, жителі та гості міста. Спочатку окремо розгорнуто сім частин прапора, які потім з'єднали в один. Цілісність прапора перевірили, пустивши “хвилю” полотном, яка тривала близько 10 хвилин.

Читайте також: У Польщі відзначають День Конституції

Другий рекорд встановлено у місті Свіноуйсцє, що на північному заході країни: на 68-метровому маяку на узбережжі Балтійського моря вивісили біло-червоний прапор, площа якого перевищує 720 квадратних метрів, а вага становить 80 кг. Як стверджують у туристичній організації міста, це найбільший прапор, який вдалося вивісити на об'єкті інфраструктури не лише у Польщі, а й усьому світі. Щороку організатори акції намагаються побити власний рекорд. Прапор, на пошиття якого пішло понад 25 годин, видно за кілька кілометрів, зокрема і з території Німеччини.

Фото: PAP/Jacek Bednarczyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-