Держдеп США закликає не забувати про порушення прав людини у КНДР

Держдеп США закликає не забувати про порушення прав людини у КНДР

Укрінформ
Паралельно з підготовкою до зустрічі президента США й лідера Північної Кореї, офіційний Вашингтон висловив серйозні занепокоєння у зв'язку зі зловживаннями у сфері прав людини в цій ізольованій країні.

Відповідну заяву поширив у середу Державний департамент США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не повинні забувати про мільйони північних корейців, які продовжують страждати від одного з найбільш репресивних та жорстоких урядів у світі. Протягом понад 60 років люди в Північній Кореї живуть з грубими порушеннями прав людини практично у всіх аспектах життя", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

Крім 100 тис. ув'язнених громадян, а також членів сімей і дітей обвинувачених, північні корейці "практично повністю" обмежені владою країни в отриманні прав і свобод. Тих, хто намагається втекти з цього гнітючого середовища, ловлять, мучать або вбивають, підкреслили в Вашингтоні.

Читайте також: Південна Корея не хоче виводити американські війська

"Ми продовжуємо бути серйозно занепокоєними і глибоко стурбованими у зв'язку з цими зловживаннями. Разом з максимальною кампанією тиску ми будемо й надалі вимагати притягти до відповідальності тих, хто причетний до цього", - наголосили в Державному департаменті США.

Крім того, у відомстві пообіцяли продовжити зусилля щодо розширення доступу до незалежної інформації громадян цієї ізольованої країни, щоб кожного дня надавати людям в Північній Кореї "реалістичну картиною зовнішнього світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-