ЄС закликав Вірменію завершити формування демократичного уряду

ЄС закликав Вірменію завершити формування демократичного уряду

Укрінформ
Євросоюз закликав учасників політичного процесу у Вірменії сформувати новий уряд демократичним шляхом.

Про це йдеться у заяві Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Євросоюз продовжує підтримувати Вірменію та її зусилля з розбудови процвітаючого демократичного суспільства. ЄС закликає усі сторони, включаючи громадянське суспільство, долучитися до всеосяжного діалогу задля демократичного формування нового уряду згідно з Конституцією та інтересів вірмен», - наголосили в ЄС.

Як також зазначається, є надзвичайно важливим, щоб усі сторони, включаючи силові структури, а також ті, хто реалізовує своє право на вільні зібрання та висловлення, уникнули конфронтації та показали стриманість і відповідальність.

Читайте також: В Єревані протестувальники заблокували основні дороги

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня Національні збори Вірменії не підтримали кандидатуру Нікола Пашиняна на посаду прем'єр-міністра країни. За нього проголосували 45 депутатів, проти - 55. Натомість Пашинян закликав своїх прихильників блокувати дороги та аеропорт Єревана.

8 травня Національні збори Вірменії зберуться для повторного голосування.

З самого ранку тисячі людей на площі в Єревані стежили за перебігом дебатів та голосування. Пашинян закликав людей лишатися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-