До Польщі впустили не всіх

До Польщі впустили не всіх "Нічних вовків" Путіна

Укрінформ
Прикордонний пункт "Тересполь" на білорусько-польському кордоні 1 травня перетнули лише байкери польського відділу російського націоналістичного мотоклубу "Нічні вовки", які мають польське громадянство.

Польські прикордонники заборонили в’їзд до країни іноземцям - двом словакам та чехові, інформує Onet.pl.

"До Польщі не впустили двох словаків та чеха. Їм заборонено в’їзд з міркувань безпеки і публічного порядку", - повідомив речник Надбужанського відділу Прикордонної служби Даріуш Сєнніцький.

Він зауважив, що "Нічні вовки" є "легально зареєстрованим мотоклубом у Польщі", а його емблеми і знаки не заборонені як символи тоталітаризму.

Байкери з польського відділу "Нічних вовків" у вівторок ввечері поклали квіти до меморіалу радянським солдатам у Варшаві. У середу вони вирушають до інших польських міст — Вроцлава та Освенціма. Крім відвідування місць пам'яті радянських солдатів, у Вроцлаві вони планують відвідати місце, яке не пов'язано з перемогою у війні -  меморіал жертвам УПА.

Читайте також: У Петербурзі танк переїхав двох дітей

Байкери мотоклубу "Нічні вовки" - прихильники агресивної політики президента Росії щодо України, які, зокрема, активно підтримали анексію Криму та окупацію частини Донбасу. Їх лідером є особистий друг Путіна - Олександр Залдостанов на прізвисько "хірург".

Кілька років поспіль байкери "Нічних вовків" здійснюють до 9 травня мотопробіг "Дороги Перемоги - на Берлін" країнами Європи. У 2014 та 2015 році їм було заборонено в’їзд до Польщі. У подальшому заборона стосувалася байкерів, які не мають польського громадянства, зокрема росіян та громадян інших країн ЄС.

Фото: CARSTEN KOALL/PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-