Втручання РФ у вибори: Мюллер розкрив запитання до Трампа

Втручання РФ у вибори: Мюллер розкрив запитання до Трампа

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який веде "російське" розслідування, хотів би почути відповіді президента Трампа щонайменше на 44 запитання, які оприлюднило у відкритому доступі видання The New York Times.

Серед переліку запитань йдеться і про зміни політичної платформи республіканців щодо озброєння України, повідомляє Укрінформ.

"Роберт Мюллер III, спеціальний прокурор, який розслідує російське втручання у вибори, має щонайменше чотири десятки вичерпних запитань, які він хоче поставити президенту Трампу для того, щоб дізнатися більше про його зв'язки з Росією та визначити, чи перешкоджає він особисто розслідуванню", - зазначає видання.

Запитання також є спробою визначити мотивацію деяких найгучніших висловлювань президента, а також вивчити його стосунки з сім'єю та найближчими радниками. Серед іншого, йдеться про звільнення директора ФБР Джеймса Комі і радника президента з питань національної безпеки Майка Флінна. Крім того, у запитаннях фігурують прізвища колишнього менеджера кампанії Трампа Пола Манафорта, особистого адвоката Майкла Коена, яких підозрюють у зв'язках з росіянами та проти яких ведуться кримінальні справи.

Офіс спецпрокурора також хотів би почути від Трампа відповіді про зустріч представників його кампанії з росіянами у Trump Tower, після якої був оприлюднений компромат на Гілларі Клінтон. Крім того, слідчі цікавляться, що все ж таки сталося під час подорожі Трампа до Москви в 2013 році на конкурсі "Міс Всесвіт".

Читайте також: Демократи США подали багатомільйонний позов проти Трампа, Росії і WikiLeaks

Серед іншого, в списку також значиться таке формулювання: "Наскільки ви були причетні до зміни платформи (політичної платформи Республіканської партії – ред.) щодо надання зброї Україні?".

Сам же Трамп у вівторок обурився, що спецпрокурор вирішив оприлюднити у відкритому доступі список запитань до нього і помилково зазначив, що в списку немає запитань про можливу змову, підкреслює видання. Президент також вкотре заявив, що звинувачення у змові не відповідають дійсності.

Фото: Getty Images/C.Somodevilla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-