Польща перейняла головування у Радбезі ООН

Польща перейняла головування у Радбезі ООН

Укрінформ
Польща з 1 травня розпочала місячне ротаційне головування в Раді Безпеки ООН.

Метою Варшави під час головування будуть дії заради безпеки і миру у світі, інформує РАР.

“1 травня Польща розпочала ротаційне місячне головування в Раді Безпеки ООН. Нашою метою під час головування є робота заради безпеки і миру у світі”,- йдеться в заяві МЗС Польші. 

У травні Польща в рамках засідань Радбезу ООН планує організувати ряд заходів, присвячених ситуації на Близькому Сході, Африці, а також окремим проблемам в Європі та Азії з акцентуванням уваги на Сирії. 

Як підкреслює МЗС Польщі, однією з найважливіших подій під час головування буде відкрита дискусія щодо зміцнення ролі міжнародного права для гарантування миру і безпеки у світі, яку буде організовано 17 травня за участю президента Польщі Анджея Дуди. Ще одним важливим заходом під час Польського головування в Радбезі ООН буде відкрита дискусія 22 травня щодо захисту цивільного населення у збройних конфліктах, яку вестиме глава МЗС РП Яцек Чапутович.

Читайте також: Британські винищувачі заступили на бойове чергування над Чорним морем

Інформуючи про пріоритети Польського головування в Радбезі ООН Чапутович наголосив, що міжнародне право порушується в багатьох країнах, зокрема й Україні. 

“Я маю на увазі, зокрема дії Росії проти України. Міжнародна спільнота повинна мати інструменти тиску на країни, які порушують міжнародне право”, - констатував він. 

Чапутович зазначив, що було б добре, якби ООН взяла участь у розв’язанні конфлікту на сході України завдяки миротворчій місії на Донбасі.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-