ООН вимагає покарати організаторів подвійного теракту в Кабулі

ООН вимагає покарати організаторів подвійного теракту в Кабулі

Укрінформ
Подвійна терористична атака, що сталася в понеділок у афганській столиці та призвела до загибелі десятків людей, у тому числі представників ЗМІ, має бути розслідувана, а винні – притягнуті до відповідальності.

З такою заявою виступив у понеділок глава Місії ООН в Афганістані Тадамічі Ямамото, передає Укрінформ.

"Немає жодного виправдання такого роду атакам. Ті, хто організував і здійснив ці напади, повинні бути притягнуті до відповідальності", - заявив керівник регіональної місії ООН.

Він засудив терористичні атаки в районах, де проживає мирне населення, які призвели до кількох десятків убитих і поранених. Представник ООН також звернув особливу увагу на жорстокість терористів, які здійснили другий вибух через 30 хвилин після початку атаки, коли на місці вже працювали рятувальники та журналісти.

"Я обурений нападом, який, схоже, був навмисно націлений проти журналістів. Ця атака, що відбулася напередодні Всесвітнього дня свободи преси, є прямим нападом на свободу висловлення думок", - заявив Ямамото.

Читайте також: Теракти в Афганістані: загинули десять журналістів

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня в Кабулі прогриміли два вибухи. За різною інформацією, загинули від 14 до 25 людей, десятки поранені. За даними міжнародної організації "Репортери без кордонів", в результаті теракту в Кабулі загинули не менше дев'яти журналістів і поранені ще шістеро представників медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-