Теракти в Афганістані: загинули десять журналістів

Теракти в Афганістані: загинули десять журналістів

Укрінформ
За даними міжнародної організації "Репортери без кордонів", в результаті теракту в Кабулі 30 квітня загинули не менше дев'яти журналістів і поранені ще шість.

"Це найбільш тяжке посягання на співробітників ЗМІ в Афганістані з моменту повалення режиму талібів у 2001 році", - цитує організацію DW.

За даними "Репортерів без кордонів", більшість загиблих представників ЗМІ були молодші 30 років.

Того ж дня в результаті теракту в провінції Хост на сході Афганістану загинув репортер британської медіакомпанії BBC Ахмад Шах. 29-річний журналіст співпрацював з афганською редакцією BBC більше року.

Читайте також: Серед загиблих в результаті теракту в Кабулі - вісім журналістів

Загалом у результаті серії терактів в Кабулі та інших регіонах Афганістану 30 квітня загинули декілька десятків осіб.

Два вибухи прогриміли з невеликим інтервалом в ранкові години пік у кабульському районі Шаш-Дарак, де розташовані посольства США, представництво НАТО та штаб-квартира афганської служби держбезпеки.

У провінції Кандагар на півдні країни в результаті вибуху, влаштованого смертником біля мечеті в районі Даман, загинули 11 дітей, ще 16 осіб були поранені. Смертник підірвав замінований автомобіль, коли повз проїжджала автоколона з іноземними військовослужбовцями. Ще один теракт стався в провінції Нангархар на сході країни, в результаті загинув начальник місцевої поліції.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-