Керівник МВС Британії пішла у відставку через скандал з депортацією мігрантів

Керівник МВС Британії пішла у відставку через скандал з депортацією мігрантів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Сполученого Королівства Ембер Радд подала у відставку, повідомивши про своє рішення прем'єр-міністру Терезі Мей телефоном. Голова британського уряду в неділю, 29 квітня, прийняла відставку Радд.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на Reuters.

Керівниця МВС прийняла рішення про відставку на тлі скандалу з затвердженням міністерством планів з видворення з країни нелегальних мігрантів. ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що МВС складає списки з цільовими показниками депортації. До цих списків, зокрема, включили представників покоління Windrash – вихідців з Африки та країн Карибського басейну, які переїхали до Британію 1948-1971 роках на запрошення уряду на тлі дефіциту робочої сили після Другої світової війни.

Радд заявляла, що їй не було відомо про ці плани, але вирішила, що має понести політичну відповідальність за дії міністерства.

Читайте також: Тисячі російських ботів втручалися у вибори в Британії - ЗМІ

"Я вважаю необхідним зробити це, так як ненавмисно ввела в оману комітет з внутрішніх справ Парламенту щодо цільових показників висилки нелегальних іммігрантів. Я мала була бути в курсі ситуації, і я беру на себе повну відповідальність за це", - сказано в листі голови МВС, адресованому прем'єр-міністру.

Ембер Радд очолила Міністерство внутрішніх справ Британії в липні 2016 року після призначення Терези Мей на пост прем'єр-міністра. До цього вона працювала міністром енергетики в уряді Девіда Кемерона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-