Режим Асада і повстанці уклали угоду про евакуацію

Режим Асада і повстанці уклали угоду про евакуацію

Укрінформ
У Сирії режим президента Башара Асада уклав угоду з повстанцями про їх евакуацію з районів бойових дій на південь від Дамаску. 

Про це повідомляє в неділю, 29 квітня, DW з посиланням на сирійське державне агентство Sana.

"Повстанцям і членам їх сімей дозволено покинути територію на схід від табору для палестинських біженців Ярмук", - говориться в повідомленні.

Зазначається, що ця домовленість дозволить армії Асада підійти до східних околиць Ярмука, частини якого знаходяться під контролем ісламістів з 2015 року.

Раніше сирійська армія почала операцію біля південних околиць Дамаску. 

За даними "Сирійської наглядової ради з прав людини" (SOHR), армія встановила контроль над рядом територій на захід від табору для біженців. В неділю сирійська авіація нанесла ряд ударів по цілях в Ярмукє і Хаджар аль-Асваді. Напередодні, 28 квітня, терористи зайняли лікарню і ряд сусідніх будівель у східної межі табору, зазначили представники SOHR.

Читайте також: Армія Асада відбила в ісламістів район на півдні Дамаска

Раніше в Ярмукє було розміщено близько 160 тисяч палестинців і сирійців. За інформацією Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт, на даний момент в таборі знаходяться декілька сотень осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-