Армія Асада відбила в ісламістів район на півдні Дамаска

Армія Асада відбила в ісламістів район на півдні Дамаска

Укрінформ
Сирійські збройні сили зміцнили свої позиції на південних околицях столиці країни Дамаска, відбивши в "Ісламської держави" більшу частину району Кадам.

Про це інформує базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини з посиланням на мережу інформаторів, повідомляє DW.

"Після запеклих сутичок із бойовиками ІД підрозділи режиму Башара Асада напередодні ввечері відбили в ІД більшу частину району Кадам на півдні столиці країни", - йдеться у повідомленні.

ІД контролювала район Кадам упродовж місяця. Ісламісти з 2015 року зберігають позиції у сусідньому районі Хаджар аль-Асвад і палестинському таборі біженців Ярмук. За даними центру моніторингу, війська Асада намагаються розділити ці дві території, аби поступово відбити їх, як це було минулого місяця у районі Східна Гута, який контролювали опозиційні до режиму Асада збройні угруповання. 

У центрі моніторингу зазначають, що від початку наступальної операції урядових сил на Кадам 19 квітня внаслідок авіаударів та посилених обстрілів району загинули 36 цивільних, з них 17 - у розташованому поруч таборі для біженців Ярмук.

Читайте також: Сили Асада розбомбили табір біженців на півдні Дамаска: 17 загиблих

Південні околиці Дамаска - останні райони столиці, які не перебувають під контролем уряду.

За даними центру моніторингу, ІД сьогодні контролює менше чотирьох відсотків території Сирії - ісламістське угруповання втратило майже всі райони, які контролювало в Сирії та Іраку в 2014 році під час проголошення так званого "халіфату".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-