Литва вручила Білорусі ноту через інцидент на АЕС

Литва вручила Білорусі ноту через інцидент на АЕС

Укрінформ
МЗС Литви вручило білоруському послу Олександру Королю ноту з проханням якомога швидше надати детальну інформацію про інцидент 17 лютого на Білоруській АЕС (БілАЕС) в Островці, який знаходиться за 50 км від Вільнюса.

Про це повідомляє Delfi.

"У врученій послу ноті міститься прохання ретельно перевірити причини пожежі і негайно надати детальну інформацію про цей інцидент і дії, яких було вжито", - зазначається в повідомленні.

Як наголошується, про інцидент, який стався більше двох місяців тому, компетентні інституції та громадськість Литви не були поінформовані. Те, що інцидент мав місце, підтвердила на цьому тижні прес-служба БілАЕС. Вона зазначає, що інцидент був пов'язаний з електропостачанням баштового крана.

Тим часом білоруський антиядерний активіст Микола Уласевич поширив повідомлення про те, що 17 лютого в системі аварійного захисту реактора на АЕС, що будується в Островці, було велике загоряння, в результаті чого повністю вигоріла електрощитова.

Читайте також: Литва сумнівається, що Білоруська АЕС така безпечна, як кажуть

Постійні інциденти на БілАЕС, що споруджується всього за 50 км від Вільнюса, викликають сумніви в безпеці станції. МЗС Литви стверджує, що в 2016 році на БілАЕС сталося шість відомих литовській стороні інцидентів, які викликають серйозні сумніви щодо якості робіт проекту і ймовірного впливу на навколишнє середовище.

Як відомо, проект БілАЕС фінансує російський уряд, а реалізує його російська державна корпорація атомної енергетики "Росатом".

Фото: 1prof.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-