Джина Гаспел формально очолила ЦРУ

Джина Гаспел формально очолила ЦРУ

Укрінформ
Після офіційного призначення колишнього директора ЦРУ Майка Помпео на посаду державного секретаря США, виконувачем обов'язків глави Центрального розвідувального управління стала Джина Гаспел.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в четвер прес-офісом ЦРУ, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, після приведення Майка Помпео до присяги як державного секретаря, заступник директора ЦРУ Джина Гаспел стала виконуючою обов'язки директора Центрального розвідувального управління", - зауважується в документі.

Читайте також: Сенат США підтримав призначення Помпео

Сама Гаспел у цьому зв'язку привітала Помпео з призначенням і висловила готовність працювати з ним та іншими членами команди з питань національної безпеки США.

"Для мене честь очолити ЦРУ в критично важливий час", - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп ще в березні заявив, що має намір призначити на посаду державного секретаря Майка Помпео, який на той час очолював ЦРУ, а на його місце заступника директора ЦРУ Джину Гаспел.

Читайте також: Трамп пообіцяв Помпео свою довіру і підтримку на посаді держсекретаря

Обидві посади потребують процедури затвердження кандидатур у Сенаті. Помпео у четвер був підтриманий більшістю законодавців верхньої палати. Натомість щодо Гаспел, Сенат налаштований критично. З її ім'ям пов'язаний ряд скандалів щодо несанкціонованого знищення відеозаписів про те, як ЦРУ проводить тортури у секретних в'язницях США за кордоном.

Фото:  The OSS Society

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-