Сенат США підтримав призначення Помпео

Сенат США підтримав призначення Помпео

Укрінформ
Верхня палата американського Конгресу більшістю голосів підтримала кандидатуру Майка Помпео на посаді державного секретаря США. 

За процедурою, призначення Помпео має бути ще формально підписане президентом, а сам новий глава Держдепу – скласти присягу перед вступом на посаду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Голосування в Сенаті, як і передбачалося, відбулося в четвер. Помпео, який до цього очолював ЦРУ, підтримали 57 сенаторів (зі 100-мандантої верхньої палати). "Проти" висловилися 42 законодавці. За правилами, для позитивного рішення потрібна проста більшість всіх сенаторів під час голосування. 

Читайте також: Із держсекретарем Помпео можлива жорсткіша позиція щодо РФ - дипломат

Очікується, що процедура остаточного затвердження Помпео на чолі Державного департаменту (указом президента США) відбудеться найближчим часом. 

Як повідомлялося, Майк Помпео, який до останнього часу очолював ЦРУ, у березні був номінований президентом США на посаду державного секретаря країни на заміну Рексу Тіллерсону. Позаминулого тижня профільний комітет Сенату провів слухання з кандидатом на посаду очільника зовнішньополітичного відомства. Цього понеділка комітет проголосував (11 проти 9) за те, щоб рекомендувати верхній палаті Конгресу затвердити Помпео на посаді державного секретаря США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-