Маршалок польського Сейму скасував візит до Грузії через ситуацію у парламенті

Маршалок польського Сейму скасував візит до Грузії через ситуацію у парламенті

Укрінформ
Маршалок Сейму Польщі Марек Кухцінський м візит до Грузії з огляду на протест у середині польського парламенту родичів дітей-інвалідів, що триває вже другий тиждень.

Про це повідомив директор інформаційного центру Сейму РП Анджей Гжегжулка, інформує Польське радіо.

"Маршалок Сейму вирішив скасувати дуже важливий закордонний візит до Грузії з огляду на ситуацію в Сеймі. Ми розраховуємо на досягнення  порозуміння і консенсусу у справі вимог протестуючих",- заявив Гжегжулка.

З 18 квітня у приміщенні Сейму постійно перебуває група дітей-інвалідів зі своїми батьками та опікунами, які вимагають від уряду країни підвищення рівня соціальної допомоги для дітей з обмеженими можливостями, які досягнули 18-річного віку.

З протестуючими в Сеймі вже двічі вела переговори міністр соціальної політики Елжбета Рафальська, яка пообіцяла підвищення соціальної допомоги для цієї категорії дітей. Станом на четвер сторони ще не досягли остаточного порозуміння. 

Читайте також: Путін підтримує всіх екстремістів і сепаратистів у ЄС – польський маршалок

Протестувальники мають намір залишатися в Сеймі до 8 травня, коли розпочнеться нове засідання Сейму країни. Під час нього може бути розглянуто зміни до закону про підвищення соціальної допомоги для дітей-інвалідів.

Фото: polskieradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-