Експерти ОЗХЗ взяли зразки з другого місця хіматаки в Сирії

Експерти ОЗХЗ взяли зразки з другого місця хіматаки в Сирії

Укрінформ
Група експертів з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідала ще одне місце імовірної хімічної атаки у сирійському місті Дума та взяла зразки для аналізу.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Сьогодні Місія зі встановлення фактів Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) здійснила візит у друге місце в Думі. Вона також зібрала зразки на цьому місці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зібрані зразки відправлять до лабораторії ОЗХЗ в нідерландському місті Рейсвейк. Після цього їх направлять в інші лабораторії організації.

Повідомляється, що експерти продовжуватимуть проводити своє незалежне та неупереджене розслідування, засноване на інтерв'ю з певними людьми, висновках після відвідувань місць імовірної хімічної атаки, аналізі результатів зразків, а також будь-якій іншій інформації та зібраних матеріалах.

Читайте також: Експерти ОЗХЗ взяли зразки на місці хіматаки в Сирії

Попередній візит Місії в Думу відбувся у суботу, 21 квітня.

Як повідомлялося, 7 квітня в сирійському місті Дума щонайменше 70 людей загинули внаслідок імовірної хімічної атаки режиму Башара Асада.

14 квітня США, Велика Британія і Франція завдали авіаударів по хімічних об'єктах у Сирії у відповідь на хіматаку в Думі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-