Експерти ОЗХЗ взяли зразки на місці хіматаки в Сирії

Експерти ОЗХЗ взяли зразки на місці хіматаки в Сирії

Укрінформ
Група експертів з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідала одне з місць імовірної хімічної атаки у сирійському місті Дума та взяла зразки для аналізу.

Про це йдеться на сайті організації.

"Місія зі встановлення фактів Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідала сьогодні один із об'єктів у сирійській Думі, з метою збору зразків для аналізу у зв'язку з твердженнями про застосування хімічної зброї 7 квітня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зібрані зразки відправлять до лабораторії ОЗХЗ в нідерландському місті Рейсвейк. Після цього їх направлять в інші лабораторії організації.

На підставі результатів аналізу та інших зібраних матеріалів експерти складуть звіт, який буде передадано державам-учасницям Конвенції про хімічну зброю для розгляду.

Читайте також: Сирійські повстанці залишать іще один район поблизу Дамаска

Як повідомлялося, 7 квітня в сирійському місті Дума щонайменше 70 людей загинули внаслідок імовірної хімічної атаки режиму Башара Асада.

14 квітня США, Велика Британія і Франція завдали авіаударів по хімічних об'єктах у Сирії у відповідь на хіматаку в Думі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-