Сирійські повстанці залишать іще один район поблизу Дамаска

Сирійські повстанці залишать іще один район поблизу Дамаска

Укрінформ
Сирійські повстанці погодилися залишити три населені пункти в районі Каламун, що на схід від Дамаска, в обмін на гарантії безпеки. 

Про це в суботу, 21 квітня, повідомляє DW з посиланням на сирійські державні ЗМІ. 

"Згідно з даними сирійського уряду, очікується, що 21 квітня з цього району вивезуть 3,2 тисячі бойовиків та членів їхніх родин", - йдеться у повідомленні.

Загалом евакуація триватиме три дні. Повстанців і їхні родини мають доправити до провінції Ідліб та міста Джараблус.

Після завершення евакуації три населені пункти району - Ер-Рухайба, Джейруд і Ен-Насирія - перейдуть під контроль урядових сил.

Читайте також: Хіматака у Сирії: Париж звинувачує Москву в постійних маніпуляціях

Речник одного з ворожих до президента Башара Асада угруповань розповів, що повстанці погодилися залишити цей район в обмін на гарантії безпеки після посилення бомбардувань та обстрілів з боку російський військ, що підтримують Асада.

Район Каламун розташований за 40 кілометрів від сирійської столиці. Тим часом повідомляється також про наступ сирійських військ на південні райони передмістя Дамаска, що поки що також контролюються сирійською опозицією.

Представники 15 країн-членів Ради Безпеки ООН обговорять сирійське питання на неформальній робочій зустрічі, яка відбудеться 21 квітня у Швеції. У ній візьме участь і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-