У Білорусі затримали ще одного журналіста - ЗМІ

У Білорусі затримали ще одного журналіста - ЗМІ

Укрінформ
Білоруські правоохоронці затримали білоруського журналіста Дмитра Галка.

Про це "Радіо Свобода" повідомив його батько.

За його словами, сина зняли з поїзда Львів – Могильов під час перетину українсько-білоруського кордону. Батько пояснив, що Дмитро займався у Львові журналістськими справами, зокрема допомогав колезі з Італії, який вивчав проблему незаконної вирубки лісів.

За повідомленнями ЗМІ, щодо журналіста відкрили кримінальне провадження через нібито насильство проти міліціонера. Батько розповів, що точної інформації про це сім’я не мала. Як розповіли йому правоохоронці, сина затримали як підозрюваного.

Читайте також: Білоруський суд і адвокат Шаройка відмовилися говорити про вирок журналісту

Чоловіка могли затримати через інцидент, який трапився у листопаді 2017 року. Під час святкування дня народження його сина хтось із сусідів викликав міліцію нібито через шум, що долинав з квартири, де зібралася компанія молоді.

За версією міліції, у нього стався конфлікт з міліціонерами, у результаті якого був розбитий мобільний телефон правоохоронця. Дмитро Галко говорив, що тільки тримав міліціонера за руку.

Читайте також: МЗС Білорусі досі не надав повної відповіді Україні про затримання Павла Гриба

Тим часом представники Столінського районного відділення внутрішніх справ у Брестській області розповіли, що Галко з 22 квітня перебуває в місцевому ізоляторі тимчасового тримання. На інші питання правоохоронці не відповіли.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-