МЗС Білорусі досі не надав повної відповіді Україні про затримання Павла Гриба

МЗС Білорусі досі не надав повної відповіді Україні про затримання Павла Гриба

Укрінформ
Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кізім досі не отримав від МЗС Білорусі повної інформації про обставини затримання в Гомелі українця Павла Гриба і подальшого його перевезення в російське СІЗО.

Про це він заявив в інтерв'ю порталу TUT.BY

"Деякі негативні моменти в наших двосторонніх стосунках не до кінця залишаються для мене прокоментовані, у тому числі білоруською стороною. Так зване зникнення Павла Гриба, який потім дивовижним чином опинився у російському СІЗО, для мене стало незрозумілим фактом, я не розумію, як це сталося. І на деякі ноти нашого посольства з цього питання білоруський МЗС досі не надав відповіді", - сказав Кизим.

Читайте також: МЗС вимагає від Росії звільнити Павла Гриба

В той же час він зазначив, що МЗС Білорусі не є причетним до ситуації, а ті органи, які могли б відповісти на поставлені питання, "мабуть, вирішили мовчати".

Дипломат також зауважив, що йому важко щось коментувати в "шпигунському" скандалі, оскільки для нього, посла, працюючого у Білорусі, суд над громадянином України Павлом Шаройко проходить закрито.

"До нього пускають адвоката, консула, він пише листи про порушення прав людини. Про Шаройка після осіннього брифінгу КДБ Білорусі ніяких коментарів для нас не було. Консула до нього пустили лише пару разів, я зробив запит в МЗС, щоб нам пояснили, на якій стадії зараз знаходиться суд. Але, судячи з усього, про вирок ми дізнаємося з преси", - резюмував Кізім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-