В ООН назвали гуманітарну кризу в Сирії найскладнішою і найжорстокішою

В ООН назвали гуманітарну кризу в Сирії найскладнішою і найжорстокішою

Укрінформ
Нинішній конфлікт в Сирії призвів до виникнення найбільш складної та жорстокої гуманітарної кризи, від якої продовжують страждати мільйони мирних жителів в країні та регіоні.

Про це заявив у вівторок на міжнародній конференції з Сирії в Брюсселі заступник генсека ООН, координатор надзвичайної допомоги Марк Локок, повідомляє Центр новин ООН.

"Ось вже сім років докладні описи звірячих злочинів не сходять зі сторінок наших газет, з телевізійних екранів, ними переповнені соціальні мережі. Однак, незважаючи на наше колективне моральне обурення, ми не в змозі покінчити з цим людським горем. У Сирії зараз відбувається найбільша, найскладніша та найжорстокіша гуманітарна криза нашого часу", - сказав заступник генерального секретаря ООН.

Читайте також: ООН може обійти вето Росії по Сирії, питання в ефективності – джерело

Він підкреслив, що роки інтенсивних збройних зіткнень, бомбардувань і обстрілів обернулися страшними стражданнями сирійського народу. Одна зі сторін конфлікту вдавалась до облоги житлових районів, морила людей голодом.

На сьогоднішній день 6,5 млн. сирійців стикаються з дефіцитом продовольства. Майже третина жителів Сирії не мають доступу до чистої питної води. У країні зруйновані або виведені з ладу багато лікарень та поліклінік, не працює кожна третя школа.

Читайте також: Трамп заявив, що хотів би оголосити про виведення військ США з Сирії

У зв'язку з цим представник ООН звернувся до міжнародних донорів із закликом зібрати близько $9 млрд на надання допомоги жителям Сирії і біженцям з цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-