Країни G7 домовилися співпрацювати у вирішенні проблеми повернення іноземних бійців

Країни G7 домовилися співпрацювати у вирішенні проблеми повернення іноземних бійців

Укрінформ
Країни Великої сімки будуть разом шукати вирішення проблем, створюваних бійцями-іноземцям, які повертаються із зон бойових дій у країни свого громадянства.

Про це йдеться у спільному зверненні, оприлюдненому після завершення саміту міністрів закордонних справ G7, що пройшов у Торонто.

«Ми зобов’язуємося працювати разом, аби опанувати загрози, які створюють ці особи та члени їх родин. Ми використовуватимемо ряд заходів примусу, перешкоджання та переслідування, а у тих випадках, де це можливо, ще й розторгнення, дерадикалізації та реінтеграції», - зазначається у документі.

Читайте також: Країни G7 разом протистоятимуть Росії – Фріланд

У зверненні наголошується, що всі ці заходи обов’язково поважатимуть права людини й принцип верховенства права, а також залежатимуть від гендеру особи.

У G7 підкреслили, що зменшення контрольованої ІДІЛ території може штовхнути бойовиків до повернення додому.

«Деякі подібні особи взяли із собою до зони конфлікту родину або завели сім’ю на місці, тож існує вірогідність, що ці члени родин теж можуть повернутися. Це переміщення - у тому числі жінок і дітей, багато із яких зазнали чи брали участь у травматичних насильницьких діях або долучилися до екстремістських ідеологій – впродовж наступних років створить складнощі для наших суспільств», - стверджується у документі.

Читайте також: У Держдепі пояснили, для чого G7 створює робочу групу з питання Росії

Таким чином, це вимагатиме «підтримки заснованих на доказах, багатосторонніх заходів, що поважатимуть права людини, залежатимуть від віку та зважатимуть на травмованість і гендер».

У документі також наводиться перелік конкретних зобов'язань, які беруть на себе члени Великої сімки, багато із яких стосуються підвищення безпеки перетину міжнародних кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-