Колишній президент ПАРЄ фігурує у звіті про корупцію, як лобіст Азербайджану

Колишній президент ПАРЄ фігурує у звіті про корупцію, як лобіст Азербайджану

Укрінформ
Колишній президент ПАРЄ, відомий своєю проросійською позицією, скандальним залишенням посади голови Асамблеї Педро Аграмунт, фігурує у звіті про корупцію в ПАРЄ, як лобіст інтересів Азербайджану.

Про це йдеться у звіті незалежного органу зовнішнього розслідування (ESI), який проводив розслідування звинувачень у корупції всередині ПАРЄ.

«ESI також розглянула, чому Ліз Крістофферсен (Норвегія), кандидат на посаду співдоповідача по Азербайджану у Моніторинговому комітеті, не була призначена у 2009 році. У звіті припускається, що кандидатура Крістофферсен, яка спочатку була підтримана групою соціалістів, до якої вона належить, але пізніше відхилена, оскільки були мобілізовані прихильники Азербайджану - Хенкок, Лінтнер та Аграмунт, які наполягали, щоб «їхній» кандидат був призначений на цей пост», - йдеться у звіті із зазначенням, що в результаті було обрано Дебоно Греча.

Читайте також: Фігурантів звіту про корупцію закликали припинити діяльність у ПАРЄ

Так само у документі вказано, що наступна кандидатка зі складу Європейської народної партії, яка хотіла стати співдоповідачем в Моніторинговому комітеті по Азербайджану, зняла свою кандидатуру, оскільки в цьому її переконав Аграмунт.

«Пізніше пан Аграмунт сам обійняв це місце, став співдоповідачем по Азербайджану, … а тон і ставлення до керівництва Азербайджану пом’якшилося», - вказується в документі.

Аграмунт був співдоповідачем по Азербайджану з червня 2010 до червня 2015 року.

У звіті наводиться кілька десятків прикладів лобіювання ним інтересів Азербайджану, зокрема через внесення правок до документів, які стосувалися цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-