У Вірменії затримали вже понад 230 протестувальників, ЄС вимагає звільнити всіх

У Вірменії затримали вже понад 230 протестувальників, ЄС вимагає звільнити всіх

Укрінформ
ЄС закликав владу Вірменії звільнити всіх затриманих в Єревані учасників акції протесту і почати діалог з опозицією для врегулювання політичної кризи в країні.

Про це йдеться у заяві прес-секретаря верховного представника ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріки Могеріні Майї Косьянчич, опублікованій на сайті Європейської служби зовнішніх зв'язків.

"Право здійснювати свободу зборів мирним шляхом і відповідно до закону є загальним і фундаментальним правом всіх. Європейський Cоюз чекає, що влада Вірменії цілком поважатимуть це право і справедливо і пропорційно застосовувати закон відповідно до міжнародних зобов'язань Вірменії, у тому числі в рамках Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод. Всі ті, хто був затриманий при здійсненні свого основного права на збори відповідно до закону, мають бути негайно звільнені", - підкреслила вона.

За словами Косьянчич, дуже важливо, щоб всі залучені сторони проявляли стриманість і діяли відповідально. 

"Слід забезпечити інклюзивний діалог, до якого закликав президент Армен Саркісян, спрямований на негайне і мирне врегулювання ситуації, що склалася. Тому викликає розчарування і тривогу той факт, що сьогоднішня коротка зустріч прем'єр-міністра Сержа Саргсяна і депутата Нікола Пашиняна не запобігла подальшій ескалації", - йдеться у заяві.

Тим часом у Єревані поліція затримала вже 232 учасників акції протесту, повідомляє вірменська служба "Радіо Свобода"

"Станом на 17:30 затримано 232 громадян", - йдеться у повідомленні з посиланням на прес-службу поліції Вірменії.

Читайте також: В Єревані силовики розігнали мітинг, затриманий лідер опозиції

Як повідомлялося, вранці 22 квітня ув готелі "Марріотт Вірменія" відбулася зустріч прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна з опозиційним депутатом Національних зборів Вірменії, лідером протестного руху Ніколом Пашиняном. Зустріч тривала всього кілька хвилин. Саргсян відмовився вести "переговори" про свою відставку, як це вимагає лідер опозиції Пашинян, і покинув готель.

Після цього Пашинян очолив ходу з площі Республіки у бік адміністративного району Еребуні. На проспекті Арцаха поліція перекрила шлях демонстрантам, почався розгін, опозиційні депутати Нікол Пашинян, арарат Мірзоян і Сасун Мікаелян були примусово видалені з місця проведення акції протесту. У багатьох учасників ходи був привід у поліцію. На даний час демонстранти проводять ходу в центрі Єревана. Їх кількість збільшується.

В Єревані вже десятий день тривають протести проти призначення главою уряду колишнього президента Сержа Саргсяна. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-