КНДР запропонували підписати договір про заборону ядерних випробувань

КНДР запропонували підписати договір про заборону ядерних випробувань

Укрінформ
Організація Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ) запросила Північну Корею увійти до її лав.

Таким чином Пхеньян, який нещодавно оголосив про припинення ядерних випробувань, може "формалізувати" свої наміри, заявив в суботу, 21 квітня, Лассіна Зербо, виконавчий секретар Підготовчої комісії ДВЗЯВ, повідомляє DW.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань, прийнятий сесією ООН у 1996 році, передбачає повсюдне і законодавче закріплення відмови від ядерних випробувань. Поки що договір не набув чинності, оскільки його ще не підписали 3 держави із 44, чиє схвалення необхідне - КНДР, Індія і Пакистан. При цьому підписали і ратифікували договір 36 країн, включаючи Німеччину, Україну і Росію.

Як повідомлялося раніше, лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що з 21 квітня припиняє ядерні та ракетні випробування і закриває полігон Пунгері на півночі країни.

Читайте також: Генсек ООН вітає рішення КНДР про припинення ядерних випробувань

Президент США Дональд Трамп назвав великим прогресом відмову влади КНДР від випробувань ракет.

Водночас, німецький експерт з політики Північної Кореї Рюдігер Франк застеріг від надмірного оптимізму у зв'язку з рішенням КНДР. "Північна Корея хоче створити успішну експортну економіку, тому їй потрібно позбутися від санкцій", - заявив Франк. Крім цього, Пхеньяну потрібна економічна допомога взамін на що він зможе пустити в країну міжнародних інспекторів. Однак Франк не вірить в те, що КНДР буде готова "так швидко здати ядерну зброю", яке є "гарантією виживання" режиму у Пхеньяні. На думку експерта, КНДР не хоче бути залежною від Китаю, ні від Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-