До мітингувальників у Єревані вийшов президент

До мітингувальників у Єревані вийшов президент

Відео
Укрінформ
У Єревані на площу до мітингувальників вийшов президент Вірменії Армен Саркісян. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Мітингувальники зустріли Армена Саркісяна оплесками і криками "Президент, відмовся від Сержа!" - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що главу держави супроводжує колишній депутат Національних зборів Вірменії Теван Погосян.

Як повідомляє Радіо Азатутюн, супроводжуваний охороною Саркісян підійшов до лідера протестного руху Ніколи Пашиняна і почав з ним розмовляти. Протестуючі при цьому скандували «Ми - господарі нашої країни!», «Зроби крок - відмовся від Сержа!» Та інші гасла.

Самої розмови чутно не було, оскільки охорона Саркісяна і сам він заявили, що це робоча зустріч, і попросили прибрати мікрофони. Однак кореспондент радіостанції почув, як Нікол Пашинян знову підняв питання цензу громадянства президента, а також говорив про гарантії незастосування сили проти мітингувальників.

Відзначається, що Саркісян пропонував Пашиняну пройти в готель «Маріотт-Вірменія» і там провести переговори. Однак після розмови, яка тривала кілька хвилин, Армен Саркісян в супроводі охорони пішов в напрямку припаркованого неподалік автомобіля.

За ним слідували учасники мітингу, скандуючи: «Зроби крок - відмовся від Сержа!».

Саркісян також звернувся до журналістів і сказав, що він всіх їх запросить до себе.

На питання про те, чи будуть переговори, президент Вірменії відповів: «Будемо сподіватися».

Раніше в суботу президент Саркісян у зв'язку з ситуацією, що склалася в країні, виступив із заявою, в якій висловив готовність зустрітися з депутатом Національних зборів Вірменії Ніколом Пашиняном "з метою зменшення існуючої в країні напруженості за допомогою діалогу політичних сил".

Читайте також: У Єревані затримали координатора мітингу

Як відомо, протести в Єревані тривають з 13 квітня. Прибічники лідера акцій громадянської непокори Нікола Пашиняна виступають проти обрання прем'єр-міністром Сержа Саргсяна, який до цього два терміни займав пост президента. 

18 квітня в столиці Вірменії пройшла масова акція протесту, в якій взяли участь близько 15 тисяч осіб. Демонстрації також відбулися в Гюмрі і ряді інших міст країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-