У Британії визначили підозрюваних у замаху на Скрипаля - The Telegraph

У Британії визначили підозрюваних у замаху на Скрипаля - The Telegraph

Укрінформ
Поліція і розвідувальні відомства Великобританії ідентифікували всіх основних підозрюваних у замаху на колишнього полковника Головного Розвідувального Управління Генерального Штабу РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Про це пише The Telegraph з посиланням на власні джерела, передає Дзеркало тижня.

Контртерористичний підрозділ поліції в даний момент намагається вибудувати справу навколо підозрюваних.

Британські правоохоронці впевнені, що група людей, яка брала участь у замаху, пов'язана із російською владою. За даними Скотланд-Ярду, підозрювані вже повернулися до Росії.

Газета вказує, що конкретні імена поліції і спецслужбам Великобританії вдалося встановити після аналізу списків пасажирів прибулих до Великобританії рейсів, та тих що відправились із неї.

Читайте також: Держдеп США: Лише Росія мала мотивацію і засоби для хіматаки в Солсбері

Нагадаємо, 5 березня в британському Солсбері із сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новічок" російського виробництва.

У відповідь на замах на Скрипаля британський уряд ініціював вислання російських дипломатів з країн НАТО, ЄС та їх партнерів. Солідарність з Британією висловили вже 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитацію семи російських представників при НАТО.

Росія свою причетність до отруєння Скрипалів спростовує.

Фото: theguardian.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-