Пожежа у Кемерові: офіційні дані про загиблих змінилися

Пожежа у Кемерові: офіційні дані про загиблих змінилися

Укрінформ
Слідчий комітет Росії оголосив, що у результаті пожежі у кемеровському торговельному центрі "Зимова вишня" загинули 60 осіб, а не 64, як повідомлялося раніше. 

Про це свідчать результати генетичних експертиз та перевірки звернень про зниклих безвісти, повідомляє прес-служба відомства

"Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Російської Федерації триває розслідування причин пожежі у кемеровському торговельно-розважальному центрі "Зимова вишня". Слідчими отримані висновки генетичних експертиз щодо загиблих при пожежі у кемеровському ТРЦ. Усі вони ідентифіковані. У зв'язку з цим слідчими видані дозволи на поховання 37-ми загиблих", - говориться у повідомленні.

У Слідкомі нагадали, що раніше за результатами процедури пізнання родичам було видано дозволи для поховання 23 загиблих. "Результати роботи з перевірки всіх звернень про зниклих при пожежі людей, а також отримані висновки експертів дозволили слідству визначити остаточну кількість загиблих при пожежі - їх 60", - зазначили у Слідкомі.

Пожежа у "Зимовій вишні" сталася 25 березня. Родичі заявляли про майже ста зниклих безвісти, але через кілька днів після пожежі СК оголосив, що загинули 64 особи, у тому числі 41 дитина.

Читайте також: Російські рятувальники назвали причину пожежі в Кемерові

Основна частина загиблих - це люди, які опинилися заблокованими в одному з кінозалів торговельного центру.

У кримінальній справі про пожежу заарештовано керівництво ТЦ, компанії, що відповідала за пожежну сигналізацію, охоронця, інспектора будівельного нагляду, а також начальника зміни пожежників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-