Російські рятувальники назвали причину пожежі в Кемерові

Російські рятувальники назвали причину пожежі в Кемерові

Укрінформ
Причиною пожежі в кемеровському ТЦ "Зимова вишня" стало замикання в проводці світильника.

Про це заявив у вівторок директор департаменту наглядової і профілактичної діяльності МНС Росії Рінат Єнікєєв, повідомляє "Інтерфакс".

"За нашим уявленням, ми маємо справу з коротким замиканням великого перехідного опору і перевантаження частин світильника. Ми не знаємо, що саме, але причина там. Істинна причина буде названа Слідчим комітетом Росії", - сказав Єнікєєв.

За його словами, у світлодіодного світильника був розсіювач, після оновлення якого вогняні краплі впали до поролонової ями.

Як відомо, 25 березня в російському Кемерово сталася пожежа в ТРЦ "Зимова вишня". За офіційними даними, у вогні загинуло щонайменше 64 людини, у тому числі 41 дитина. Ще 76 людей було поранено. Проте очевидці стверджують, що жертв набагато більше.

Читайте також: ЗМІ назвали причину пожежі в ТРЦ Кемерова: нехлюйство призвело до трагедії

На даний момент по цій справі заарештовані на два місяці техдиректор ТРЦ Георгій Соболєв, очільниця Надія Судденок; Олександр Нікітін та Ігор Полозиненко - співробітник і керівник компанії "Системний інтегратор", яка займалася обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ; охоронець Сергій Антюшин, який не включив систему сповіщення про пожежу; гендиректор компанії-власника Юлія Богданова.

Крім того, під варту узята екс-глава кемеровського Дербуднадзора Танзілія Комкова. За версією слідства, вона не провела належних заходів по припиненню експлуатації будівлі, зведеної без дозволу торгово-розважального комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-