ЗМІ назвали причину пожежі в ТРЦ Кемерова: нехлюйство призвело до трагедії

ЗМІ назвали причину пожежі в ТРЦ Кемерова: нехлюйство призвело до трагедії

Укрінформ
Дослідницький центр експертизи пожеж Санкт-Петербурзького університету ДПС МНС Росії встановив причину пожежі в кемеровському торгово-розважальному центрі «Зимова вишня».

Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерело в дослідницькому центрі.

За даними джерела, коротке замикання в проводці могло бути викликано протіканням даху. Сніг з даху не прибирався, він почав підтавати, вода потрапила на дроти, і ті «коротнули». Автоматичні вимикачі, які використовуються для захисту від замикань і перенавантаження, чомусь не спрацювали.

Першим загорівся пластиковий плафон, розташований над дитячим сухим басейном з поролоновими кубиками. Їх, у свою чергу, підпалив гарячий пластик, що капав зверху. Загоряння могло мати локальний характер, пише "Комерсант", але його швидко роздула вентиляція, яку в момент пожежі ніхто не вимкнув. Сигналізація спрацювала на температуру і дим, але зона горіння залита не була — після морозів промерз водопровід, проведений до системи з вулиці, і його перекрили.

Сигналізаційні датчики також спрацювали даремно — оповіщення про пожежну тривогу в будівлі включалося не автоматично, а вручну, а охоронець, що "сидів на кнопці" чомусь її не активував.

Кількох хвилин вистачило, щоб заповнити весь поверх димом. Як раз в цей час в одному із залів розташованому на четвертому поверсі кінотеатру закінчився сеанс. Вийшовши з нього, люди опинилися перед стіною диму, за якою вже був вогонь. За попередніми даними, частина глядачів вирішили прориватися через дим, але не пройшли далі дверей запасного виходу, які були блоковані. Інші загинули в залі.

Читайте також: Київські ТРЦ, що не усунуть порушення пожежної безпеки, закриють через суд - Кличко

Офіційних коментарів про висновки експертів видання наразі не має.

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерові, РФ, сталяся 25 березня. За офіційними даними, під час пожежі загинули 64 особи, в тому числі понад 40 дітей.

У справі про пожежу в ТРЦ "Зимова вишня" затримано шестеро осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-